logo
  • Direct iemand spreken ?
    075 614 1583


  • Of stuur je liever een mail ?
    contact@vedicom.nl

Databekabeling

Het kabelnetwerk van je bedrijfspand of woning is als het centrale zenuwstelsel van je lijf. Eindeloos veel informatie wordt via deze weg verstuurd. Een goed netwerk (en daarmee goede databekabeling) is cruciaal voor het ordentelijk functioneren van je bedrijf of wooncomplex.

Wanneer er voldoende aansluitingen zijn en capaciteit op het netwerk is, is het heel eenvoudige extra werkplekken te creëren. Ook met de komst van het internet der dingen (the internet of things) is de juiste connectie op de juiste plek een aanwinst. Zo gebruik je de databekabeling niet alleen voor internetverbindingen op de computer, maar ook voor het licht, de airconditioning, de zonwering, etc.

Wij denken graag mee bij het aanleggen van een nieuw netwerk of het uitbreiden van een bestaand netwerk. Naast onze expertise met databekabeling, bieden we tevens een breed scala aan draadloze oplossingen.

Patchkasten herinrichten
Onderhoud camera in de lift Appartementencomplex Amsterdam

Aan de slag met een plan

Het aanleggen van netwerkbekabeling is veel meer dan ‘kabeltjes trekken’. Er moet goed over nagedacht worden over een aantal factoren. Welke apparaten zullen er allemaal gebruik gaan maken van het netwerk? Hoeveel aansluitingen zijn wenselijk en op welke plekken dienen de connectoren te komen? Waar komt de centrale (patchkast)?
Deze vragen en meer nemen we graag door bij een kennismakingsgesprek en analyse van het gebouw.

Wanneer het plan dan klaar is, gaan we over tot de installatie. Het plaatsen en aansluiten dient op correcte wijze uitgevoerd te worden. Hoe netter dit gebeurt, hoe langer het netwerk correct blijft werken.
Ook de afwerking is erg belangrijk. Wij plaatsen kabelgoten, nette connectoren/ contactdozen en richten de patchkast keurig in. Een netwerk kan wel duizenden aansluitingen omvatten, dus een basis is van het grootste belang!

Databekabeling: Onderhoud en reparaties

Databekabeling is onderhoudsarm. Afhankelijk van de omstandigheden hoeft er soms jaren niet naar de bekabeling gekeken te worden.

Helaas geldt dat niet voor diverse andere zaken in een bedrijfsnetwerk. Denk maar eens aan computers die in kasten verwerkt zijn of servers. Deze kunnen bijzonder veel stof aantrekken en zijn daarom enorm gebaat bij een onderhoudsbeurt (eens of tweemaal per jaar).

Indien het netwerk tevens camera’s en een alarmsysteem omvat, is periodiek onderhoud aan te bevelen. Met name camera’s buiten zijn extra onderhevig aan weersinvloeden. Het reinigen, scherpstellen en richten van deze camera’s is van belang voor een goede werking van het systeem.
Vraag naar deze en andere ICT oplossingen.

Onderhoud aan camerasystemen en bewakingscamera