logo
  • Direct iemand spreken ?
    075 614 1583


  • Of stuur je liever een mail ?
    contact@vedicom.nl

COVID-19 Thermische Camera

Koorts detectie systeem

De COVID-19 Thermische Camera meet in één seconde de lichaamstemperatuur van bezoekers en gasten. Een verhoogde lichaamstemperatuur is een symptoom van COVID-19, ook wel bekend als het coronavirus. Door serieus om te gaan met de kenmerken van deze ziekte, kunnen wij verdere verspreiding tegengaan of een nieuwe golf de kop indrukken.

Deze intelligente camera’s met AI gezichtsherkenning zijn beschikbaar voor zowel vaste installatie als handheld model. Als officieel dealer van dit merk (Hikvision) is Vedicom jouw partner bij het aanschaffen en installeren van deze camera’s. Wij helpen je de ideale camera voor jouw onderneming te kiezen en deze in de optimale positie te installeren.
Zo is jouw organisatie klaar om de deuren te openen in crisistijd.

Meer weten of een thermische camera bestellen? Neem dan contact op.
Wij geven gepast advies en bieden hulp bij installatie en onderhoud.

Hikvision Thermische Camera COVID-19
COVID-19 Thermische Camera van Hikvision

De meting van de warmtebeeldcamera is tot op 0,5 graden Celsius nauwkeurig (tot 0,3 graden Celsius met accessoire). Omdat de meting vanaf 1,5 meter afstand kan plaatsvinden is deze methode geheel veilig voor medewerker en bezoeker.
De bijbehorende software herkent meerdere gezichten tegelijk. Omdat deze razendsnel de temperatuur opneemt van de gezichten, ontstaat er geen wachtrij of oponthoud. Wanneer er een verhoogde lichaamstemperatuur geconstateerd wordt, gaat er een subtiel audio alarm af. Dit is het signaal om een tweede meting te doen met een (oor)thermometer. Mocht er met deze dubbelcheck vastgesteld worden dat er sprake is van koorts, kunnen er gepaste keuzes gemaakt worden.

Dit systeem is zeer geschikt voor ziekenhuizen, scholen en horeca, maar tussen onze klanten zitten ook vliegvelden, stations en overige openbare gebouwen.

Bekijk het nieuwsitem over deze koortsdetecterende technologie.

Scan proces van de COVID-19 Thermische Camera

De thermische camera wordt bij voorkeur binnen geplaatst, in de buurt van de ingang. Gasten en bezoekers kunnen rustig langslopen, zonder te stoppen. De software herkent meerdere gezichten en maakt onderscheid tussen gezichten en andere warmtebronnen. Hierdoor ontstaan er dus geen wachtrijen.

Slechts wanneer de camera een verhoogde lichaamstemperatuur oppikt, geeft deze een signaal af. Dit is het teken voor een tweede (controle) test, bijvoorbeeld door middel van een (oor)thermometer.

Er zijn meerdere varianten van de COVID-19 thermische camera beschikbaar. Er zijn niet alleen modellen voor vaste installatie en handheld, mobiele oplossingen, maar is ook een variant op driepoot beschikbaar. Deze kan snel geplaatst en verplaatst worden.

COVID-19 Thermische camera gebruiken

Toepassingen van de COVID-19 Thermische Camera

Het gebruik van een thermische camera wordt geadviseerd bij drukke locaties en risicovolle locaties. Onder drukke locaties verstaan we logischerwijs plekken waar veel mensen in een korte periode passeren. Een risicovolle locatie is niet per se druk, maar brengt toch een verhoogde kans op besmetting met zich mee. Beide plaatsen vormen een bedreiging voor de gezondheid en moeten daarom extra beveiligd worden, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Voorbeelden van drukke locaties waar een thermische camera goed ingezet kan worden: supermarkt, horeca, kantoor, school en overige openbare gebouwen.

Voorbeelden van risicovolle locaties waar dit systeem uitkomst kan bieden: ziekenhuis of zorgcentrum.

Thermische camera in de horeca

Op 12 mei 2020 is het COVID-19 protocol voor de horeca vrijgegeven. Hierin staat hoe zij om dienen te gaan met reserveringen van gasten. Wanneer zij nu een reservering aannemen, zijn ze verplicht enkele vragen te stellen. Twee van de vragen betreffen de lichaamstemperatuur. Dit is dus een bijzonder belangrijk symptoom van het coronavirus, getuige het noemen ervan in officiële overheidsdocumentatie.
Onder de noemer “Vertrouwen is goed, controle is beter“, kan het verstandig zijn om een extra screening te gebruiken met een warmtebeeldcamera.

De verwachting is dat grotere horecagelegenheden en clubs sowieso gebruik gaan maken van thermische camera’s (vaste installatie of handheld). Dit geeft een snel resultaat, zonder opstoppingen of wachtrijen. Omdat het systeem in de basis gebruik maakt van infrarood, is het ook op donkere locaties in te zetten. Door middel van AI gezichtsherkenning onderscheiden ze gezichten van andere warmtebronnen.
Warmtebeeldcamera’s zijn echter ook eenvoudig te implementeren in kleine etablissementen en restaurants. Zo bieden zij extra veiligheid in onzekere tijden.

Mocht de overheid besluiten gebruik te gaan maken van een zogeheten corona-app, zou het mogelijkerwijs kunnen communiceren met de slimme software van Hikvision. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door middel van locatiegegevens of gezichtsherkenning.

Thermische camera voor de horeca bestellen? Maak een korte stop op de contact pagina.
Vedicom geeft advies op maat en bieden hoge service op het gebied van installatie, keuring en onderhoud.

Horeca regels COVID-19

Handheld, tijdelijke plaatsing of vaste installatie

Hieronder vind je de meestgebruikte modellen van Hikvision thermische camera’s. Door de precieze specificaties kan het geheel erg technisch ogen.
Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, zijn wij graag de gids die je naar je bestemming leidt.

Het belangrijkst om te weten is dat er verschillende varianten zijn. Welke voor jouw situatie het meest geschikt is, hangt af van meerdere factoren, waarvan tijdsduur een belangrijke is. Voor dagelijks gebruik adviseren we het handheld-model. Voor meerdaags gebruik is de turret camera op statief ons advies. Bij langdurig gebruik gaat onze voorkeur uit naar de modellen voor vaste installatie.
Uiteraard kunnen externe factoren invloed hebben op onze raadgeving.

Wij maken graag een analyse op locatie en een offerte op maat.
>> Kom in contact met ons.

Thermische camera product showcase
Hikvision warmtebeeld camera producten
Hikvision thermische camera systeem