logo
  • Direct iemand spreken ?
    075 614 1583


  • Of stuur je liever een mail ?
    contact@vedicom.nl

Vedicom denkt in ICT Oplossingen

Vedicom is er voor al je ICT-gerelateerde vraagstukken. Dit kan ondersteuning zijn bij het ontwerpen en inrichten van een geheel nieuw netwerk, maar ook een bestaand systeem uitbreiden. Onze netwerken en ICT oplossingen worden gebruikt voor o.a. internetverbindingen, alarmsystemen, camerabewaking en toegangscontrole.

Wij installeren zowel draadloze als bekabelde netwerken. Na de installatie beheren en onderhouden wij het netwerk, zodat het feilloos werkt (en blijft werken).
Onder ons netwerkbeheer valt ook computeronderhoud. Wij schonen computers op wanneer ze traag worden en repareren deze wanneer ze kapot zijn.

Iedereen is welkom bij Vedicom: bedrijven, particulieren en (overheids-) instanties. Onze klanten komen dan ook uit al deze hoeken.

Vedicom Netwerk WiFi Camera Alarm Beheer
Patchkasten herinrichten

Databekabeling

Het kabelnetwerk is het zenuwstelsel van je bedrijf of woning. Aansluitingen op de juiste plekken zijn een enorm voordeel om vlot en efficiënt te kunnen werken.

Niet alleen kabels trekken

Het aanleggen van netwerkbekabeling is veel meer dan ‘kabeltjes trekken’. Er moet goed over nagedacht worden over de plaatsing en het moet op correcte wijze uitgevoerd worden. Hoe netter dit gebeurt, hoe langer het netwerk correct blijft werken.
Ook de afwerking is erg belangrijk. Wij plaatsen kabelgoten, nette connectoren/ contactdozen en richten de patchkast keurig in. Een netwerk kan wel duizenden aansluitingen omvatten, dus een basis is van het grootste belang!

Onderhoud en reparaties

Een kabelnetwerk is onderhoudsarm. Afhankelijk van de omstandigheden hoeft er soms jaren niet naar de bekabeling gekeken te worden. Helaas geldt dat niet voor recorders en servers. Deze kunnen bijzonder veel stof aantrekken en zijn daarom enorm gebaat bij een onderhoudsbeurt (eens of tweemaal per jaar).
Vraag naar deze en andere ICT oplossingen.

Vedicom alarmsystemen patchkast

Patchkast inrichten

De patchkast – waar alle kabels samenkomen – is soms een ondergeschoven kindje. Dat is opmerkelijk, omdat het zo’n belangrijk onderdeel is van het netwerk. Door de kabels een label te geven, wordt onderhoud in de toekomst veel eenvoudiger. Door ze samen te binden, oogt het geheel al een stuk netter.

Als je hoofdpijn krijgt bij het bekijken van je eigen patchkast, vragen we je direct contact met ons op te nemen.
We nemen deze zorg graag over en leveren met trots een gefatsoeneerde, goedwerkende patchkast af.

Patchkast inrichten fout ICT oplossingen
Vedicom Managed WiFi Netwerk

WiFi Netwerk

The internet of things (het internet der dingen) maakt een goed draadloos netwerk steeds belangrijker. Een toenemend aantal producten en diensten sturen we aan via smartphone of tablet. Het licht, de verwarming, de airco, de zonwering, etc.
Voor veel bedrijven draaien niet alleen hun werkplekken op het netwerk, maar ook het alarm, de camera’s en de toegangscontrole.

Vedicom helpt bedrijven en particulieren om het meest uit hun netwerk te halen. Wij meten bereik en frequenties. Wanneer het WiFi netwerk verbeterpunten vertoont, geven wij een passend advies. Wij breiden bestaande netwerken ook uit, indien nodig.
Dat valt allemaal onder onze ICT oplossingen.

Straalverbinding

Straalverbinding laat zich kort samenvatten als long distance internet. Het is een point to point connectie om internet te ‘stralen’ op lange afstand. Door middel van een krachtige zender en ontvanger maak je een netwerk beschikbaar waar dit normaal niet zou zijn. Dit kan tijdelijk zijn (voor een evenement of bouwproject) of permanent (voor een woning of bedrijf).

Ook het installeren en onderhouden van straalverbindingen valt onder de ICT oplossingen die Vedicom biedt.

Straalverbinding internet op lange afstand