logo
  • Direct iemand spreken ?
    075 614 1583


  • Of stuur je liever een mail ?
    contact@vedicom.nl

WiFi netwerken aanleggen en beheren

Draadloze netwerken zijn overal om ons heen en onmisbaar geworden. We gebruiken WiFi voor onze telefoons, computers, printers, speakers, kassa’s, alarmsystemen, camera’s en nog veel meer. Wanneer we op een vreemde locatie zijn of verwachten veel data te verbruiken ‘gaan we even op de WiFi’.
Thuis en op het werk willen we vooral snel internet en uitstekend bereik. In horecagelegenheden en hotels willen we vooral dat het netwerk veilig is.

Vedicom is IT-specialist en helpt jou om een snel en betrouwbaar netwerk aan te leggen. Wij zijn er voor zowel bedrijven als particulieren. Wij installeren nieuwe netwerken en optimaliseren reeds bestaande.

Ook managed WiFi behoort tot de opties. Daarmee beheren we het netwerk op afstand. Niet alleen krijgen we dan een melding wanneer er een probleem met jouw verbinding is; vaak kunnen we dit probleem direct online oplossen.

Vedicom Netwerk WiFi Camera Alarm Beheer
Vedicom netwerk voor thuis kantoor

Nieuwe WiFi netwerken aanleggen

Een nieuw WiFi netwerk aanleggen is niet per definitie heel ingewikkeld, maar het is slim vooraf jouw wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Is er een goede verbinding aanwezig? Hoe groot moet het netwerk worden? Wordt het een open of gesloten netwerk? Is er veel storing in de omgeving?
Dit zijn wellicht vragen waar je niet direct aan denkt. Wij nemen je graag deze zorgen uit handen door vooraf een inventarisatie te doen. We nemen de wensen en mogelijkheden door, waarna we met een passend voorstel komen.

Er zijn zeer veel draadloze netwerksystemen op de markt. Sommige uitstekende merken kun je gewoon in de winkel halen. De kunst van een goed netwerk zit ‘m daardoor niet in de apparatuur, maar in de kennis. Er zijn té weinig techneuten die een goedwerkend en veilig mesh-netwerk kunnen aanleggen. Ga voor het advies van onze experts.

Open of gesloten netwerk

Hotels en horeca bieden graag een open netwerk aan voor hun gasten. Echter, een open netwerk is ook uitnodigend voor criminelen. Vedicom helpt je graag bij het inrichten van een veilige netwerkomgeving, waar gebruikers elkaar niet kunnen zien. Zo geef je hackers geen kans.
Voor hotels en B&B’s bieden wij ook de optie voor ‘WiFi per kamer‘, in plaats van één groot netwerk voor alle gebruikers.
Een Facebook check-in voor het beschikbaar stellen van WiFi: ook dat regelen wij.

WiFi in the middle of nowhere

Wanneer je een internetverbinding nodig hebt op een plek waar geen netwerk is, bieden wij de oplossing: een straalverbinding. Hiermee zoeken wij een geschikt punt waar wél een stabiele verbinding is en ‘stralen’ deze (tot een afstand van wel 35 kilometer) naar de locatie.
Zeer handig voor bouwplaatsen of afgelegen opslagplaatsen die vaak last hebben van dieven.

Bestaande WiFi netwerken optimaliseren

Neem geen genoegen met slecht bereik of een zwak signaal in je draadloze netwerk. Deze problemen komen zeer veel voor en zijn in sommige gevallen heel simpel op te lossen.

Slecht bereik van de WiFi

Wanneer je goed bereik hebt in de ene ruimte, maar niet in de andere is het eens tijd om te kijken naar de dekking van je netwerk. Of het nu om de zolder thuis gaat of dat ene kantoor achterin op de zaak: langzaam internet is storend.
Na een korte analyse stellen wij een oplossing voor. Als het euvel inderdaad slechte dekking blijkt te zijn, zou die oplossing in de vorm van een repeater kunnen komen. Dit handige apparaat maakt contact met jouw netwerk, ontvangt het signaal en stuurt het versterkt door.
Dit is een voorbeeld van hoe je je bestaande netwerk eenvoudig kunt uitbreiden.

Zwak signaal van de WiFi

Een langzame verbinding kan ook een andere oorzaak hebben. Zo kan het gebeuren dat er teveel verbindingen op de dezelfde frequentie zitten. Dit kunnen WiFi-netwerken zijn, maar ook andere apparaten die radiogolven gebruiken. Als jij en de buurman een netwerk op dezelfde frequentie hebben, kan het dus zomaar zijn dat jullie beide traag internet hebben.
Met onze managed WiFi systemen kunnen wij eenvoudig online de frequentie aanpassen waarop de router functioneert.

Wifi netwerk optimaliseren
Vedicom Managed WiFi network

Managed WiFi netwerken

Managed WiFi houdt in dat jouw netwerk verbonden is aan onze centrale. Alle vormen van storingen kunnen wij online uitlezen en mogelijk direct verhelpen. Op deze wijze kun je meteen verder en hoeft er geen monteur langs te komen.

Wij beheren managed WiFi systemen voor o.a. bedrijven, particulieren, scholen, horeca en hotels.

Alarmsysteem met WiFi netwerk

Camera’s, sensoren en detectoren worden steeds slimmer. Jouw inbraakbeveiliging vormt één groot netwerk om je eigendommen te beschermen. Bij Vedicom plaatsen, onderhouden en keuren wij intelligente, gecertificeerde alarmsystemen. Dat mag niet zomaar elke installateur: daarvoor zijn wij special bevoegd door het VEB.

Bedienen met je mobiel

Met de app op je smartphone kun je direct de status van je alarmsysteem zien en wijzigen. Je kunt vrij in- en uitschakelen zonder daadwerkelijk je pand te betreden.
Als je beveiligingscamera’s in je systeem hebt, kun je live meekijken. Heel handig voor mensen met voorkeur voor controleren.

Meer weten over onze inbraakbeveiliging? Ga naar Alarmsystemen.
Direct contact met een echt persoon? Ga naar Contact.

Onderhoud aan camerasystemen Vedicom