logo
  • Direct iemand spreken ?
    075 614 1583


  • Of stuur je liever een mail ?
    contact@vedicom.nl

Straalverbinding

Een straalverbinding is een point to point connectie om internet te ‘stralen’ op lange afstand. Door middel van een krachtige zender en ontvanger maak je een netwerk beschikbaar waar dit normaal niet zou zijn. Dit kan tijdelijk zijn (voor een evenement of bouwproject) of permanent (voor een woning of bedrijf).

Op veel plekken in Nederland is nog geen krachtig internet beschikbaar, waar dat wel wenselijk is. Dit is veelal buiten de Randstad, op afgelegen locaties. Denk hierbij maar eens aan strand, bos, camping of vakantiepark. Op deze locaties zou goed bereik een luxe zijn.
Op andere plekken is een goed netwerk niet zomaar een luxe, maar noodzakelijk. Grote (agrarische) bedrijven hebben het nodig om goed te kunnen blijven draaien. Ook op bouwplaatsen is internet op lange afstand essentieel om diefstal van dure materialen te voorkomen.

Het aanleggen van een netwerk via straalverbinding is goedkoper dan glasvezel. Het instellen ervan is snel gedaan door een professional en er hoeven geen kabels door de grond getrokken te worden.
Niet zomaar iedereen mag een straalverbinding aanleggen. Hier zijn regels van verbonden door het Agentschap Telecom. Vedicom levert deze service geheel volgens de actuele regelgeving.
Dit type verbinding is gebaat bij een rechtstreekse verbinding. Daarom worden de zender en ontvanger bij voorkeur hoog geplaatst.

Straalverbinding internet op lange afstand
Vedicom straalverbinding internet lange afstand

Straalverbinding tussen kantoorpanden

Wanneer de zaken goed gaan, is uitbreiden onvermijdbaar. Ook het nieuwe pand moet voorzien worden van een betrouwbaar netwerk. Niet alleen zodat er online gewerkt kan worden, maar ook voor de inbraakbeveiliging en het camerasysteem.

Voor korte afstanden is er licentievrije apparatuur beschikbaar. Dit houdt in dat de frequentie van deze radiogolven door iedereen gebruikt mag worden.
Hier kleven 3 grote nadelen aan.

  1. De korte afstand. Wanneer panden verder uit elkaar liggen, zal dit resulteren in verlies van signaalsterkte.
  2. Veel gebruikers. Omdat deze frequenties licentievrij zijn, zijn er ook veel (stoor-)zenders actief. Dit resulteert in vermindering van signaalkwaliteit.
  3. Te weinig techneuten. Er is te weinig kennis om deze systemen goed te plaatsen, in te stellen en onderhouden.

Bij Vedicom werken we uitsluitend met professionele apparatuur en mensen. Wij helpen je om je systeem in één goed neer te zetten, geheel volgens de wetten en regelgeving. Je krijgt een unieke frequentie, waardoor we optimale kwaliteit kunnen garanderen.
Dit is iets voor mij; ik wil contact opnemen!

Vedicom Managed WiFi Netwerk

WiFi netwerk inrichten

Wij helpen je graag met het organiseren van je nieuwe bedrijfsnetwerk. Niet alleen op het gebied van IT, maar ook inbraakbeveiliging. Wij installeren en keuren alarmsystemen, camera’s en toegangscontrole. Dat keuren doen wij naar de richtlijnen van het VEB.

Beheer en onderhoud van je netwerk

Na de installatie kun je ook het beheer en onderhoud aan ons overlaten. Via managed WiFi zijn wij in staat om problemen op afstand te constateren en vaak direct, online op te lossen.
Middels een onderhoudscontract komen wij periodiek bij je langs om je systeem een check-up en servicebeurt te geven.