logo
  • Direct iemand spreken ?
    075 614 1583


  • Of stuur je liever een mail ?
    contact@vedicom.nl

Toegangscontrole

Toegangscontrole is simpelweg bepalen wie er in welke ruimte mag komen. Hoe hoger de (attractieve) waarde, hoe hoger de beveiliging dient te zijn.

Iedereen doet wel op een bepaalde manier aan toegangscontrole. Zo weet jij waarschijnlijk welke mensen er allemaal een sleutel van jouw voordeur hebben. We weten dat technische en facilitaire medewerkers van een bedrijf, school of ziekenhuis vaak een loper of moedersleutel hebben om alle deuren te kunnen openen.

Sleutelplannen zoals hierboven gegeven zijn simpele voorbeelden van toegangscontrole. Andere vormen van toegangscontrole zijn bijvoorbeeld een pas, een tag / druppel, een (geheime) code, een applicatie op je smartphone, gezichtsherkenning of een vingerafdrukscanner.

Toegangscontrole ID tag druppel

Elektronische toegangscontrole

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om deuren te openen met een pas, tag of code in plaats van een fysieke sleutel.

Elektronische toegangscontrole heeft diverse voordelen. Met een modern, professioneel systeem valt uit te lezen wie een deur geopend heeft en ook nog eens hoe laat dat was. Met een simpel sleutelplan is dit niet te traceren.
Wanneer een gebruiker onverhoopt zijn of haar pas of tag verliest, is deze direct – op afstand –  te blokkeren. Het identificatiemiddel is onbruikbaar en inbrekers kunnen er zo geen misbruik van maken.
(Tip: het vervangen van een ID-tag is sneller en goedkoper dan het vervangen van een gecertificeerde sleutel!)

Elke gebruiker heeft een eigen identificatie en op basis daarvan kan worden bepaald welke deuren zij kunnen openen (en welke niet). We spreken dan van verschillende autorisaties.
Door middel van de verschillende autorisaties bepaal je zelf wie waar mag komen. Zo kun je instellen dat een vaste leverancier wel in de hal, maar niet in je kantoor of magazijn mag binnenkomen.

Waar wordt toegangscontrole gebruikt?

Toegangscontrole wordt heel breed ingezet. Denk bijvoorbeeld aan woning, winkel, magazijn/ bedrijfspand, wooncomplex, school of ziekenhuis.
Niet alle systemen zijn even uitgebreid. Soms betreft het een sober systeem met enkele ID-tags, soms een uitgebreid alarmsysteem met camera’s en servicecontract.

Een modern systeem werkt sneller en is veiliger dan de ouderwetse sleutel. Verschillende personen krijgen verschillende autorisaties en zo bepaal je zelf wie waar mag komen. Denk bijvoorbeeld aan een huisbewaarder, leraar en facilitair medewerker die in meer ruimtes mogen dan een bewoner, leerling of dokter.
Aanvullende passen of tags voor bezoekers en nieuwe medewerkers zijn snel aan te maken. Oude en verloren passen of tags zijn direct te blokkeren.

Op de pagina “Projecten” tref je een overzicht van enkele van onze afgeronde opdrachten, waarvan meerdere gebruik maken van toegangscontrole.

Toegang met pas of ID-tag beveiling
Onderhoud aan alarmsysteem

Gecertificeerde installatie

Elektronische toegangscontrole blijft zich in rap tempo ontwikkelen. Dit komt door een aantal factoren, waaronder immer strengere eisen van verzekeraars. Deze vragen vakwerk op maat, waaronder ook steeds vaker de modernste apparatuur valt. Plat gezegd willen zij de kans op geld uitkeren zo klein mogelijk maken.
Ook de wettelijke regelgeving is behoorlijk zwaar. Zowel de apparatuur als de bekabeling dienen gecertificeerd te zijn. In noodgevallen mogen vluchtroutes niet geblokkeerd zijn en behoort de noodverlichting te blijven werken.

Om deze redenen is het belangrijk dat de inhoud van jouw beveiligingspakket en de installatie ervan gebeuren door een gecertificeerd bedrijf. Dit kan mensenlevens redden, mocht er onverhoopt iets misgaan.

Vedicom is je partner bij het samenstellen van jouw pakket, het installeren en het certificeren. Optioneel kies je voor periodiek onderhoud aan je alarmsysteem. Wij onderhouden ook systemen die niet door ons geïnstalleerd zijn.
Je hoeft dus geen klant van Vedicom te zijn, om klant van Vedicom te worden.

Vedicom toegangscontole

Onderhoud toegangscontrole

Alle apparatuur is onderhevig aan slijtage door gebruik of veroudering. Met (periodieke) onderhoudsbeurten voorkom je dat je installatie je in de steek laat.
Maak het inbrekers niet te makkelijk! De toegangscodes op de foto’s zijn door slijtage veel te eenvoudig te kraken.

Vraag een eenmalige onderhoudsbeurt aan bij Vedicom of informeer naar onze periodieke onderhoudscontracten.

Wij plegen reparaties en keuringen aan alle beveiligingsinstallaties; ook wanneer deze niet door ons geplaatst zijn.

Onderhoud toegangscontrole

De toekomst van toegangscontrole

Door de razendsnelle technologische ontwikkelingen zijn gezichtsherkenning, vingerafdruk- en irisscanners allang geen science fiction meer. Waar deze technologie voorheen in spionagefilms te zien was, is dit tegenwoordig voor particulieren en bedrijven beschikbaar.

Biometrische data hebben een hoge veiligheidswaarde, omdat deze zeer moeilijk te vervalsen zijn. Bijkomende voordelen zijn dat je je ‘ID-gegevens’ altijd bij je hebt en niet zomaar kunt verliezen.

Biometrische toegangscontrole is in te passen in reeds bestaande beveiligingssystemen. Uiteraard is ook hier Vedicom je betrouwbare partner!